Flying Dog

Obs! Denna provning är på engelska.

Historien om Flying Dog 

1990 startade  George Stranahan The Flying Dog Brewpub i Aspen, Colorado. Namnet Flying Dog hade George fått från en tavla han sett i Pakistan under en väldigt misslyckad bergsbestigarresa. Succén lät inte vänta på sig och folk strömmade in från när och fjärran för att dricka av det fantastiska Flying Dog ölet och låta sig svepas in i den bohemiska stämningen på puben.

Några år senare träffade George sin gamle kompis och dryckesbroder Hunter S Thompson, alias Dr Gonzo, på The Woody Creek Tavern. Hunter hade med sin polare Ralph Steadman, en erkänt såväl skicklig som ofta stötande konstnär. Steadman har bland annat gjort omslaget till Pink Floyd’s ”The Wall”. George var väldigt konstintresserad och hade startat ett eget galleri för att unga konstnärer skulle kunna ställa ut utan att bli skinnade som de ofta blev på traditionella gallerier. I ett skimmer av surrealism där fantastisk öl, kontroversiell och utflippad konst och allmän absurdism blandades skapades denna kväll grunden till till det som skulle bli The Flying Dog Brewery. Resultatet blev som bekant helt strålande och ingen kan dricka en öl från Flying Dog utan att fundera över den härliga galenskap som omgärdar märket.

Det första ölet som kom ut var Road Dog Porter. På omslaget står det ”Good Beer, No Shit”, och myndigheterna gick i taket. Bryggeritet startade en rättegångsprocess som skulle ta fyra år att vinna. Under tiden stod det istället ”Good Beer, No Censorship” på flaskorna. George visste att han hade hittat sin kille, ett omslag som reflekterade innehållet. Tanken är att man ska släppa loss sin inre hund. I takt med att flera hundar har kommit in på gården så kan var och en hitta sin favorit, både vad gäller innehåll såväl som etikett.  

Hunter S Thompson eller Gonzo som han ofta kallas, började som sportjournalist men jobbade sedemera på anrika Rolling Stone Magazine. Han har dessutom gett ut flera böcker, varav Fear and Loathing in Las Vegas (1971) är den mest kända. Denna har även blivit film med Johnny Depp. Gonzojournalistiken som han introducerade gick ut på att göra kontroversiella reportage med en kombination av diverse droger och en excentrisk personlighet som arbetsredskap. Det som gjorde honom så speciell var att han i all sin galenskap ändå var en väldigt intelligent och bildad människa, något som gjorde det svårt att angripa honom utan att förlora. Han var även väldigt förtjust i skjutvapen av olika slag och på sin ranch hade han en egen skjutbana där han brassade på med inte bara vanliga bössor utan även bazookas och rejäla bomber. Den 21 februari 2005 sköt han skallen av sig, men lyckades till och med reta gallfeber på många efter sin död genom att låta sin aska skjutas ut ur en kanon som sedan övergick i ett nationaldagsfyrverkeri. Hunters koppling till Flying Dog var hans långa vänskap med George Stranahan. De hade gemensamma intressen såsom att åka motorcykel, spränga saker eller bara bli väldigt packade, men delade också sin avsky mot allt vad myndighetsutövning hette. George blev väldigt influerad av Hunters idéer och över hela Flying Dog vilar hans ande.

 MASTER CLASSES - Torsdag 29 September - (OBS Passerat Datum)
Flying Dog - 19:00 
Matt Brophy 
190 kr 
 MASTER CLASSES - Fredag 30 September - (OBS Passerat Datum)
Flying Dog - 19:00 
Matt Brophy 
190 kr 
 MASTER CLASSES - Lördag 1 Oktober - (OBS Passerat Datum)
Flying Dog - 19:00 
Matt Brophy 
190 kr